NOVARTIS CAMBRIDGE CAMPUS

Using interdisciplinary collaboration in burgeoning work environment.

Novartis developed a new campus of lab, office and retail space. Novartis can now create an ideal work environment for interdisciplinary collaboration. This project created a connection between Kendall and Central Squares, bringing vibrancy to the area with ample green space, a pedestrian connection and street level retail space. CSL managed construction mitigation by working with institutions, local residents, internal staff, contractors, political/civic leaders, public works and other stakeholders to facilitate communication, enforce agreements and reduce negative impacts construction created. CSL was able to solve construction related issues through proactive planning and regular job site monitoring, while engaging the community with innovative communication tools.

TOTAL CONSTRUCTION
550,000 sf